Terve ahjukala lisanditega

Vaja läheb:
1 roogitud kala 1,5-2kg
250g jämedat meresoola
Värsket kartulit

Kaste:
1 sidruni mahl ja riivitud koor
1spl hakitud tüümiani
1spl hakitud tilli
1-2 purustatud küüslaugu küünt
3-5 spl oliiviõli
½ tl soola

Valmistusõpetus:
Roogitud kala tuleb üleni meresoolaga kokku hõõruda ja jätta 35-45min jahedasse soolduma. Seejärel külma veega sool maha pesta. Asetada fooliumiga vooderdatud ahjuplaadile kõht allapoole. Küpsetada 250C eelkuumutatud ahjus 35-45 min. Kuni kahvliga kõige paksemat kohta katsudes, tundub kala pehme. Enne serveerimist lasta kalal 10 min nö tõmmata.

Kastme tegemine on lihtne, nimetatud koostiosad tuleb omavahel segada ja ongi valmis!

Kala ja sidrunikaste sobivad väga hästi keedetud või võis praetud värskete kartulitega.

Aafrika angersäga krõbedas kookosepaneeringus

Vaja läheb: (2-3 inimesele)
500g angersäga nahata fileed
½ tl soola
Santa Maria Chili Explosion (valikuline) maitse järgi
½ pakki Tempura paneerimisjahu
1 pakk kookoshelbeid
1 l toiduõli

Valmistusõpetus:
Lõika kala filee meelepärasteks ( 2*3 cm) kuubikuteks. Lisa sool ja maitseaine. Sega korralikult läbi. Lisa Tempura jahule külma vett ja sega korralikult läbi. Teisele taldrikule pane valmis kookoshelbed paneerimiseks. Kuumuta õli fritüürimiseks. Kui õli on piisavalt kuum. Kasta kalatükid veega segatud Tempura jahu segusse ja seejärel kookoshelbe taldrikusse ning vaata, et kalatükk, saaks ühtlaselt kookoshelvestega kaetud. Seejärel pane see ettevaatlikult kuuma õlisse ja tee teiste kalatükkidega samamoodi. Küpseta kuni kuldpruun. Pane majapidamispaberile nõrguma. Serveeri koos magushapu aasia kastme või muu meelepärase roa kõrvale. Soovitus: kalatükke ei maksa väga suureks ja paksuks jätta, muidu jäävad seest tooreks!