Terve ahjukala lisanditega

Vaja läheb:
1 roogitud kala 1,5-2kg
250g jämedat meresoola
Värsket kartulit

Kaste:
1 sidruni mahl ja riivitud koor
1spl hakitud tüümiani
1spl hakitud tilli
1-2 purustatud küüslaugu küünt
3-5 spl oliiviõli
½ tl soola

Valmistusõpetus:
Roogitud kala tuleb üleni meresoolaga kokku hõõruda ja jätta 35-45min jahedasse soolduma. Seejärel külma veega sool maha pesta. Asetada fooliumiga vooderdatud ahjuplaadile kõht allapoole. Küpsetada 250C eelkuumutatud ahjus 35-45 min. Kuni kahvliga kõige paksemat kohta katsudes, tundub kala pehme. Enne serveerimist lasta kalal 10 min nö tõmmata.

Kastme tegemine on lihtne, nimetatud koostiosad tuleb omavahel segada ja ongi valmis!

Kala ja sidrunikaste sobivad väga hästi keedetud või võis praetud värskete kartulitega.